keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Pullantuoksuinen äiti :) ja pieni kirppiskäynti.

Sarviksen kakkukupu löytyi viime kesänä "kissakirpparilta" kolmella eurolla. Tämä on oikeasti niin paras! 

Kuten kuvasta ja otsikosta voi päätellä, leivoin tänään pullaa kun oli leivinuuni lämmin ja vieläpä Lasten oikeuksien päivä. Nyt, kolmekymmentäneljä vuotiaana, voin vihdoin sanoa osaavani leipoa pullaa, hyvää pullaa. Kauan se veikin, mutta koska nyt olen asian sisäistänyt, on pakko vielä kirjoittaa pullan leipomisesta muutama sana. Vanhempani, tai isäni ohje oli auton suhteen se "ettei ajatta aja". Tämä oli viittaus allekirjoittaneen, sanotaanko nyt tiukahkoon aikataulutukseen matkojen suhteen... Näin kymmenen vuotta myöhemmin, tuokin oppi lienee sisäistetty? Mutta saman olisivat voineet sanoa pullasta. Ajatta et pullaa leivo! Ehkä en asiaa koskaan kysynyt suoraan ("Äiti, kuinka leivot hyvää pullaa?"), mutta manailin vain sitä kuinka omat pullat maistuvat kovilta ja pahoilta... Nyt tiedän, että jos haluaa saada ihanaa vehnästä, täytyy asia ajatella prosessina, jossa ensin tehdään taikina. Sitten vasta laitetaan kohoamaan, tänään meni melkein tunti pullan kohotessa leivinuunissa, sen jälkeen aloin leipomaan, sitten pistin pullat uudelleen leivinuuniin kohoamaan, jonka jälkeen vasta pistin sähköuunin päälle. Kun uuni oli lämmin, otin pullat kohoamasta leivinuunista ja voitelin ne kananmunalla, laitoin voisilmän ja raesokeria päälle. Sitten uuniin paistumaan. Nyt mä sen osaan, enkä enää koskaan leivo kivikovia, pahoja pullia! :D


Aamupäivästä kävimme pikkuisten kanssa kiertämässä kirpparilla. Olipa kiva kiertää pitkästä aikaa (pari viikkoa sitten viimeksi). Lapset olivat niin suloisia, kun olimme lähdössä. Aatoskin villapuvussa ja toppatakissaan, joka muuten maksoi EURON kirpparilla. Ajattelin ensin, että missäpä tuota nyt pitäisi, mutta on sitä käytetty sen euron edestä ainakin! :D Kirpparilta löysin kivat valot ikkunaan. Samanlaiset oli meillä kahdeksankymmentä-luvulla lapsuudenkodissani, tosin ne olivat värikkäät. Nämä jouluvalot maksoivat 2e ja kaikki lamput toimivat, kuten kuuluukin. :) Lisäksi mukaan lähti 40 centtiä maksanut pääsiäisseinävaate. Äkkiäkös tästä joulu vaihtuu pääsiäisaikaan ja se pääseen seinää koristamaan? ;) Lisäksi Mimosalle löytyi Hello Kitty leggarit 50 sentillä.


Niin ja pukinkonttiin valmistui tänään yksi pari sukkia. :) 
Mitähän sitä tekisi seuraavana? Mulla on monta työtä "listalla", eikä mitään akuuttia (kai?). Joten pääsee oikein valitsemaan, mitä ihanaa sitä seuraavaksi oikein tekisi! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)